Til lands og til vanns

Fatima er på turne. Altså la madonna di Fatima. Hun fraktes rundt både til lands og til vanns. Noen steder ankommer hun i helikopter. Her i Terracina fikk hun seg en båttur, før hun gikk iland på stranden, og ble tatt i mot med brask og bram. Vel gikk og gikk. Hun ble selvsagt båret. For Fatima er jo en «tredukke»

Det er nemlig 100 år siden jomfru Maria åpenbarte seg for tre sauegjetere ved byen Fatima i Portugal. I følge gjeterne åpenbarte det seg en skikkelse som strålte klarere enn solen og som svevde over bakken. Det skal sies at gjeterne var barn. Under 10 år. Resten av historien inneholder mirakler, hemmeligheter og profetier.

I anledning jubileet reiser hun Italia rundt.

Det hørtes ut som toner fra en begravelse i gudfaren filmene. Dyster hornmusikk som gir assosiajoner til død og fordervelse. Folk på stranden stimlet sammen, og kikket ut mot havet. Oppe på fortauet var det tjukt av folk. Hva i alledager er det som skjer?

img_6623

Jo der kom hun altså sjøveien, på en hvit båt fulgt av en hærskare med kanoer.. På stranden ble hun tatt imot av korps, en alle’ av barn med padleårer(!?), menn i nystrøkne hvite skjorter, prest, prost, biskop, og pene unge gutter i prestelære. Ja og selvsagt en hærskare av folk i badetøy. Da hun ble båret i land og plassert på en båre av blomster, gikk det et sus av «Amen» og «se så vakker», gjennom flokken. Og til applaus fikk hun gullkronen på hodet.img_6627

img_6637Rart det der med religion gitt. Det er mye jeg bare ikke kan forstå. Hvorfor må man dekke til skuldre og knær når man skal inn i en katolsk kirke, mens selveste Fatima kan tas i mot av folk i «bar rompe»? Hvorfor arrangeres det storslåtte begravelser for mafiabosser i kirken, mens en muslimsk kvinne som holdt på å konvertere til katolisismen blir nektet fordi hun ikke var ferdig konvertert? Hva skal Gud med alle disse husene? I enkelte byer, er det nærmest flere kirker enn innbyggere. Vakre er de med alle sine utsmykninger. Men hvorfor? Er Gud opptatt av gull og glitter?

Og når jeg kikker rundt meg på de som står der salige i blikket og gjør korsets tegn, og jeg med sikkerhet kan si at mange av dem nærmest har klippekort på å bryte både regler og de ti bud, du skal ikke begjære din nestes hustru (eller mann for den del) inkludert, så blir det ikke så mye annet enn komisk. Fasinerende men komisk.

Om jeg tror? Jeg tror på å oppføre seg ordentlig. Å være mot andre som du vil at andre skal være mot deg. Da kan du tro på hva du vil for min del. Amenimg_6644

En kommentar om “Til lands og til vanns

  1. Litt på siden, men litt beslektet om påkledning: Da vi skulle spise lunsj på White Beach i juli, ble datter (12) sendt vekk av personalet med beskjed om å kle på seg mer enn bikinien hun hadde på. Rett etterpå ble bordet bak oss fylt opp av gutter (italienere, om det betyr noe) på samme alder – i bar overkropp…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s