Sommeren ebber ut

I morgen er det 1. September, og da er det vel ubønnhørlig høst. I dag bøtter det ned, og det er faktisk deilig. Naturen er nok veldig takknemlig, for det er ukesvis siden forrige regndråpe. Dessverre har det også i år vært flere branner i fjellene her. August har vært veldig varm, så det å kjenne et litt kjøligere drag i luften da jeg sto opp i dagmorges var fantastisk. Temperaturen skal riktignok stige igjen utover i uken, men det er godt med et lite pusterom fra å være konstant svett.

Denne sommeren har vi stort sett tilbragt hver eneste ettermiddag på stranden. Og den siste helgen var intet unntak. Men at uvær var på vei var tydelig. Høy luftfuktighet og «mare grosso».

Mange hadde det moro i bølgene, så badevaktene måtte passe ekstra på, og blåse i fløyta når noen våget seg litt for langt ut.

Jeg ønsker september velkommen. Det er min favorittmåned. Og selv om høsten er her, så er det fortsatt en stund til vi må pakke bort badebukser og strandhåndkler. Heldigvis.

2 kommentarer om “Sommeren ebber ut

 1. Hei !
  Jeg skjønner godt at man kan glede seg over regn og kjøligere vær etter en sommer i Terracina.
  Selv tåler jeg varmen dårlig og vi er jo heller aldri i Italia i sommermånedene. Familie og venner derimot er veldig fornøyd med å låne leiligheten og strand og bading er viktige deler av oppholdet.
  Vi bor jo ikke ved sjøen men vi har en bil som besøkende er veldig fornøyd med – det er jo bare ca. 10 min. til stranden.
  Nå reiser vi imidlertid – 14 september. Italia ble jo «rødt» idag og vi har vurdert «frem og tilbake», men i og med at vi ikke skal tilbake til Norge før i månedskiftet november/desember regner vi med at mye kan være forandret.
  Vi skal dessuten ha bilen på EU-kontroll, og har også en ubetalt husforsikring, så vi tar sjansen.
  Hvis man følger alle regler kan jeg ikke skjønne at det er verre i Fondi enn her i Oslo (som også er «rødt»).
  Man blir jo stadig fortalt at det er egoistisk å reise utenlands men det er jo ikke enkelt når en har en leilighet som må sees etter. Selv om naboer sier at alt er greit vil vi jo gjerne se det med egne øyne.
  Dessuten savner vi jo Fondi veldig nå !
  Ha det fortsatt bra !

  Liker

  1. Hei! Ja, jeg er veldig glad i sommeren, men august har jeg et litt sånn elsk-hat forhold til. Når man bor her, består jo livet av ganske mye mer enn strandliv, og med den varmen vi som regel har i august føles mye ekstra strevsomt. Man blir dessuten rett og slett litt sløv..
   Når det gjelder Covid, så tror jeg også at så lenge man tar sine forhåndsregler og tar sitt ansvar, så er det ikke noe høyere risiko her enn andre steder. Vi har jo dessuten, og har hatt igjennom hele perioden, et mye strengere smittevern enn i Norge. Man trenger jo ikke å oppsøke steder med mye mennesker, mer enn man må, eller gå på disco for den saks skyld 😉

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s