Gresskarsuppe

Denne uken er det gresskar på menyen igjen. Mandag var det gresskarrisotto til lunsj. I går var det høstgryte med gresskar og kalkun til middag. Og i dag lagde jeg gresskarsuppe til lunsj, og til middag blir det ovnsbakt kylling med gratinert gresskar.

Da får det holde for en stund..

Gresskarsuppen lagde jeg slik:

Skjær løk, stangselleri, poteter og gresskar i biter. Jeg surret først løken, et fedd hvitløk ,og litt chili, i olivenolje i en kjele. Så tilsatte jeg potetene og gresskaret og ca. en liter vann. Når det begynte å koke hadde jeg oppi en grønnsakskraftterning. Kok til alt er mørt, og gi suppen en omgang med stavmikseren. Smak til med salt og pepper. Jeg serverte med brød,gratinert med litt olivenolje og ost. Og selvsagt litt revet parmesan.

Jeg er ikke så nøye på mengdene av hver ingrediens. Og hvor mye vann man tilsetter kommer litt an på hvor tykk man vil ha suppen. Med en liter vann fikk jeg ca. 4 porsjoner med suppe.

Buon appetito!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s