Oktober

Så var oktober over.Coronamessig har det gått den veien høna sparker. På oktobers siste dag, var det smitterekord her i Terracina. Det kommer nye og strengere regler omtrent hver uke, men dessverre har de foreløpig hatt liten ( eller ingen) effekt. Møkka lei av hele coronaen jeg. Men ikke annet å gjøre enn å bite tennene sammen, spenne på seg munnbindet, og smøre seg med et tjukt lag med tålmodighet..

Jeg startet måneden med en tur til Roma. Har knapt satt bena utenfor Terracina siden februar. Så det gjorde godt. Det ble et besøk på «La galleria nazionale di arte moderna e contemporanea.» Og nå som alle museer igjen er stengt, er jeg ekstra glad for at jeg tok turen.

Part of the art. That’s me.

Et bedre måltid, og bursdagsfeiring på « Le folaghe»

Høsten er nesten litt som en ny vår. Om sommeren er det ganske tørt og brunsvidd i olivenlunden. Men etter dager med regn og lavere temperaturer, er det på nytt grønt og frodig.

Det er sopptid, og gubben er ivrig sanker. Men i år har det vært dårlig med fangst. Men en og annen sopplunsj har det blitt, med «Pioppini». Det er en sopp som vokser på Poppeltrær.

Pioppini

Det graves jevnt og trutt i det romerske teateret i gamlebyen. Fra leiligheten min kan jeg følge med etterhvert som nye «seterader» graves frem.

Tid. Kjenner at jeg har litt mye tid om dagen…

«Vivian, har du tenkt på at i dag er det to år siden tornadoen?» Nabo Vincenza stikker hodet ut av kjøkkenvinduet idet jeg går forbi. Ja, hvem glemmer vel det. 29. oktober 2018, sitter som spikret i topplokket.. MEN aldri så galt osv. Fint har det blitt i via Sergio Galba.

My street

2 kommentarer om “Oktober

 1. Hei !
  Suppen var nydelig. Per (mannen) ble veldig fornøyd skal jeg hilse og si ! Kommer helt sikkert til å bli laget igjen.

  En andrebølge av corona ble jo spådd men man hadde vel et håp om at det ikke skulle skje. Her i Oslo blir mye stengt ned fra mandag. For oss to byr det ikke på store problemer. Vi er pensjonister og behøver ikke å bekymre oss om vi har jobb når dette en gang er over eller hvordan man skal få pengene til å rekke til. I motsetning til mange andre.
  Det var veldig spesielt ( etter 7 uker i Italia) å se folk flest uten munnbind her. Nå blir det iallefall påbudt i drosjer og hvis man ikke kan holde 2meters avstand.
  Så bra at du tok en Romatur mens det ennå var mulig. Vi er glad i Napoli og Sorrento og reiste en tur i begynnelsen av oktober.
  Det var spennende å se bildet av utgravingen i Terracina. Det er lenge siden vi var i gamlebyen så vi må ta en tur neste gang vi kommer til Fondi. Når nå det må bli….. !
  Ha det bra.

  Liker

  1. Hei! Så hyggelig at dere var fornøyde med suppen! Jeg synes Italienerne stort sett er flinke med munnbindbruk, osv. Selv om mange begynner å bli lei av det, så må man jo bare følge opp. Å ikke vite når verden blir normal igjen, og når man kan begynne å jobbe igjen, er nok stressende for mange. Meg selv inkludert. Må jo bare håpe på et bedre 2021. I amfiteateret graves det jevnt og trutt, og det er moro å se forandringene dag for dag. Ha det godt!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s