Katter og krysantemum

I dag er det «la festa dei morti» altså « de dødes fest». Og som på allehelgensdag i Norge, besøker man gjerne kirkegården, og pynter på gravene med blomster og lys.

På kirkegården her i Terracina bor det en kattekoloni. Og personlig synes jeg det er koselig å se dem innimellom gravene. De får mat og stell av frivillige, og sover nok inne i kapellene når været er ruskete.

Her hviler pappaen til en venninne. Han var en katteglad mann.

Det bugner med krysantemum i både blomsterbutikker og på supermarkedene i denne perioden. I Italia er krysantemum «de dødes blomst», og brukes til å pynte graver med.

Ikke lenge etter at jeg hadde flyttet hit, kjøpte jeg en svær bukett gule krysantemum, som jeg satte på spisebordet. Endelig hadde jeg funnet «fredagsblomster» på supern! Mannen i huset lurte selvsagt på hvem som hadde «tatt kvelden»…

2 kommentarer om “Katter og krysantemum

 1. Hei !
  Vi kom hjem til Oslo mandag kveld etter en litt slitsom tur via København.
  Det blir enklere når Norwegian begynner å fly direkte.
  Det er skummelt at smitten øker så fort både i Italia og Norge og en kan jo lure på når tilværelsen kan bli normal igjen.
  Jeg er jo i karantene men har lov til å gå ut og handle. Så idag har jeg gått til innkjøp av gresskar. Har lenge vært nysgjerrig men har ikke funnet noe jeg kunne prøve. Men så kom din suppeoppskrift………. !
  Men krysantemene gikk jeg forbi !!
  Ha det bra.

  Liker

  1. Hei! Ja, mellomlandinger kan ofte være styrete. Smittetallene er dessverre dystre både her og der, så vi får krysse fingrene for at vaksinen kommer snart. En ny lockdown blir tøff, spesielt for Italia. Håper suppen falt i smak 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s