Desember

Siste innspurt av 2020. Det store spørsmålet for mange var «hva får vi lov til å gjøre i julen og på nyttårsaften«. Det ble en rød jul for hele Italia. D.v.s. portforbud og egenerklæring slik som vi hadde under lockdown i vår. Julaften og nyttårsaften feiret vi derfor i tosomhet. Feire er kanskje å overdrive..vi spiste litt mer en normalt. På pynte og gavefronten ble det en jul ekstra ekstra light. Og det var for min del passende i år. Piero er oppvokst med en mamma som er jehovas vitne, og som derfor ikke feirer jul, så han har ingen juletradisjoner.

Apropos svigermor.. hun fikk bokstavlig talt julen tredd nedover ørene i år. På hjemmet der hun bor startet de feiring og pynting tidlig, for å veie litt opp for at de ikke kunne motta besøk fra familie. Så vi fikk videoer der de lagde julegaver og pynt med blinkende nisseluer på hodet. Svigermor inkludert.

Jeg klarer ikke å la være å tenke at DET er skjebnens ironi. Vi har hatt utallige, ufrivillige ( for min del) diskusjoner om tro, og ikke minst om å dytte sin egen tro på andre…

Ellers var desember måneden hvor jeg måtte melde meg arbeidsledig. I Lazioregionen er ledigheten nå på over 11 prosent, så jeg forventer ikke å få tilbud om jobb fra arbeidskontoret. Men man vinner jo heller ikke i Lotto uten å spille, så da så.

«Dette blir en bra dag», tenkte jeg da den starte med den flotteste regnbuen jeg noengang har sett. Det ble derimot en dag i kø, i pøsende regnvær. Ettersom man kun slipper inn en person om gangen en del steder, så sto jeg i kø utenfor posten, i kø utenfor banken, i kø utenfor telefonibutikken, og til slutt en time i kø utenfor anagrafe kontoret, for å få mitt nye ID-kort.

Gilda og Stella bak enmetersavstandstreken. Regler er regler.

Cappuccino og cornetto til frokost, fordi jeg fortjener det. Gilda og Stella jobber som smulespisere på min stamfrokostbar.

En smule her og en smule der har satt seg rundt midjen på Gilda.

Gamlebyens største sjarmør og jeg, slår alltid av en prat når vi treffes.

Mye på hjertet i dag..

Så ble det jul. Enten man ville eller ikke..

2 kommentarer om “Desember

 1. Hei !
  Jeg ønsker deg, til tross for arbeidsledighet og virus, et Godt Nytt År !
  Er helt enig i at båtene vi sitter i er veldig forskjellige Jeg, som pensjonist, er opptatt av å ikke bli smittet ,men ellers er mitt «luksusproblem» at jeg kjeder meg og blir rastløs av ikke kunne reise og bevege meg fritt. Kjenner at jeg mister tiltakslyst og bør gjøre noe med det før jeg «gror fast» i TV-stolen.
  Kjøpte meg et par gode støvler igår og planen er å gå i Frognerparken. Der er det god plass og vi bor i nærheten. Så får tiden vise om nyttårsforsettelsene varer litt lenger enn en uke denne gangen…… !
  Jula her hos oss var litt hektisk. Familien øker og iår var vi 28. Jeg har ikke barn men Per har 3 sønner. Etter diverse skilsmisser og nye samboere/koner/bonusbarnebarn blir vi mange rundt bordet. Ettersom barnebarn igjen har kjærester ( som alle syns det er greit å delta i familiemiddager) ble det iår for mange.
  Vi måtte derfor dele opp i 4 sammenkomster. Det ble ganske slitsomt og i og med at vi serverte julemat i alle varianter 4 dager på rad var jeg ganske » fed up» av ribbe allerede før julaften.
  Jeg håper du får en ny jobb i løpet av 2021 og at turistene kommer tilbake til Terracina. Så vidt jeg skjønner har du en leilighet til utleie og jeg regner med at inntektene der har vært minimale det siste året.
  Håper også at vaksineringen er godt igang hos dere så tilværelsen kan vende tilbake til tilnærmet normal.
  Ha det bra !

  Liker

  1. Hei! Takk, og riktig godt nytt år til dere også. Skjønner godt at du fikk nok av julemat. For mye av det gode, er for mye av det gode, som man sier. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det med å bli tiltaksløs i denne tiden. Tom i hodet, og unispirert. og livet står litt i stampe. Men det kunne selvsagt ha vært værre. Det minner jeg meg selv ofte på. Spesielt etter alle triste hendelser den siste tiden, både i Norge og andre steder. Ja jeg har en leilighet som jeg leier ut, pluss at jeg jobbet i et lite firma som drev/driver med utleie. Så det ble dobbelt tombola..Men det må vel ta seg opp igjen etterhvert, får vi tro. I dag ser det ut til at vi får bra vær, etter veldig mye regn. Så da er det bare å komme seg ut. Det hjelper på humøret. Ha en fin dag!

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s